Brochure

Het kiezen van een leverancier

Hoe een leverancier kiezen of van leverancier veranderen?

Sinds januari 2007, zijn er in Brussel verschillende leveranciers van gas en elektriciteit met een verschillend prijsaanbod.

De leverancier vinden die voor u het meest geschikt is en het contract kiezen dat u het best past, kan u heel wat besparingen op uw factuur opleveren. Maar een keuze bepalen op basis van de correcte informatie en dank zijn objectieve informatie, het is geen simpele zaak.
De dienst Infor Gas Elek vergelijkt het aanbod voor u tot in het detail. Op die manier kan u een keuze maken op basis van betrouwbare informatie.

Het ABC voor de keuze of verandering van leverancier
Volg dit stappenplan om uit het aanbod datgene te kiezen dat bij uw situatie best past:

A. Bekijk uw situatie grondig
B. Vergelijk de verschillende mogelijkheden van het aanbod en maak een keuze gebaseerd op de correcte informatie.
C.Onderteken een nieuw contract.
Wij doorlopen met u het stappenplan:

1ste Stap: u leert uw eigen situatie kennen
Aan welk type contract bent u op dit ogenblik gebonden? Welk is uw jaarlijks verbruik? Welk is de referentiecode van uw leveringspunt (EAN-code) ? Welk type van meter heeft uw aansluiting (eenvoudig tarief, tweevoudig tarief, uitsluitend nacht) ? Zijn er geschillen hangende met uw leverancier ?

Uw laatste jaarlijkse afrekening is een kostbare bron van informatie. Kent u de EAN-code niet, dan kan u zich richten tot de distributeur SIBELGA tel. 02-549.41.00
Infor Gas Elek staat tot uw dienst met informatie en begeleiding voor al deze vragen.

2de Stap : u vergelijkt de verschillende mogelijkheden van het aanbodNeem contact met de verschillende leveranciers. Geef hen nuttige informatie maar vraag hen ook om een vrijblijvend aanbod. Daarna kan u het aanbod van de verschillende leveranciers vergelijken en het aanbod kiezen dat het meest voordelig is voor uw situatie. U kunt ook gebruik maken van de prijsvergelijking bij de regionale regulator voor Brussel, die beschikbaar is op www.brugel.be

Infor Gas Elek vergelijkt voor u tot in detail alle mogelijkheden van het aanbod. Op die manier kan u uw keuze maken op basis van betrouwbare informatie.

3de Stap: u tekent een contract
U vraagt aan de leverancier van uw keuze om een voorstel van contract op te sturen dat beantwoordt aan het aanbod. U vult het voorstel van contract correct in en stuurt dat op naar de leverancier.
De nieuwe leverancier zal contact opnemen met de oude leverancier, die u een eindfactuur zal toesturen en die belast is met alle formaliteiten van het transfert.

De dienst Infor Gas Elek staat tot uw dienst met informatie en begeleiding bij het uitvoeren van al deze stappen.

Neem met ons contact op